Automobili

Škoda po prvi put omogućava pogled u salon limuzine Slavija

Škoda je pre nedelju dana objavila skice eksterijera Slavije limuzine, a danas je omogućila pogled u salon. Dizajn enterijera sa četvoro vrata za indijsko tržište podseća na krosover sa soplatformom Kushak , koji se već prodaje u istoj zemlji, ali je još sličniji novoj generaciji evropskog hečbeka Fabia .

Slavija je dobila iste okrugle deflektore vazdušnih kanala povezane dekorativnom trakom u kontrastnoj nijansi. Dvokraki volan, digitalna kontrolna tabla, 10-inčni ekran osetljiv na dodir infotainment kompleksa i ručica robotskog menjača pomereni su bez vidljivih promena. U isto vreme, kao i Kushak, Slavia ima odeljak za odlaganje na vrhu prednje ploče.

Tehnički, Škoda Slavia je bliska brazilskom Folksvagenu Virtusu modela 2017. Dimenzije novine su 4541k1752k1487 mm, rastojanje između osovina je 2651 mm. Ponuda motora će uključivati dva benzinska turbo motora – 115-litarski i 150-litarski 1,5-litarski. Oba su agregirana sa mehanikom, kao alternativa prvom, šestostepeni automatik, drugi – robot sa sedam brzina. Oprema je deklarisana do šest vazdušnih jastuka, kamera za zadnji pogled, tempomat.

Naziv modela odnosi se na bicikle sa kojima su osnivači Škode Vaclav Laurin i Vaclav Klement započeli svoj posao krajem pretprošlog veka. Punopravna premijera „Slavije” biće sledeće nedelje, 18. novembra. Proizvodnja će biti uspostavljena u Indiji, a stepen lokalizacije biće 95%. Odlaskom u prodaju, Slavija će zameniti lokalnu verziju Škode Rapida, koja je, za razliku od sadašnjeg ruskog Rapida, redizajnirana Folksvagen Polo limuzina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close