Uncategorized

Hyundai otkriva video presjek Vision T koncepta

Zajedno s Prophecy i 45, hibridni crossover predviđa oblike sljedeće proizvodnje Hyundai Nakon fluidnih i glatkih linija koncepta Prophecy, Hyundai sada prikazuje videookretnicu Vision T, crossover koncepta s više zategnutih i kutnih linija od svog rođaka nisko sjedište, prikazano na Sajmu automobila u Los Angelesu 2019.

Ovaj “CUV” svojevrsna je veza između spomenutog Proročanstva i trećeg koncepta korejske kompanije, Hyundai 45, gdje su ravne linije i oštri kut oni su ekstremni do točke da postanu dominantni dio dizajna. Na pola puta između zategnutog i mekanog, kao i Prophecy i 45, Vision T je deo novog stilskog tečaja za Hyundai, nazvanog Sensuous Sportiness: prva stvar koja privlači oko je agresivan izgled, zahvaljujući dugom haubu i dugom međuosovinskom rastojanju. 

Concetto Hyundai Vision T.

Kao sredinu između druga dva koncepta, lako je vidjeti spoj između odlučnijih linija i dijelova koji su “mekši” oku: ova kombinacija naziva se “parametrična dinamika”. Napominjemo, dizajn kalendara, koji čini se da tvori onaj s farovima, praktično kamufliranim u dijamantni motiv. U otvorima za zrak nalaze se i fleksibilne peraje, koje se kreću kada je automobil u pokretu (također u pogledu hlađenja motora, priključnog hibrida). Na bočnom profilu ističu se naplatci velikog promjera – tipični za konceptne automobile – i krov koji se spušta, koji pokazuje lakši umetak s prednjeg na stražnji stup.

Concetto Hyundai Vision T.

 Nagib prema naprijed, kao da je spreman za pucanje, pomaže mu da daje sveukupni agresivan izgled. Isti oblik prednjih farova je straga, gdje su farovi dio trake pune širine s dijamantskim motivom. Prema onome što Hyundai kaže, cilj ovog crossovera bio bi predvidjeti budući dizajn novih automobila korejske kuće, isti je zadatak povjeren i prethodnom Proročanstvu s kojim dijeli stilski ključ.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close