Automobili

Lekus predstavlja svoj električni sportski automobil budućnosti

U decembru 2021. Tojota je najavila dolazak nekoliko električnih vozila, od kojih su neka imala logo Leksusa. Među njima smo mogli da vidimo posebno atraktivan sportski automobil. Od tada proizvođač nije objavio nikakve informacije o tome, sve do 14. februara, kada Leksus objavljuje fotografije sportskog automobila iz svih uglova.

Kao što možete da vidite kroz ove slike, radi se o automobilu sa veoma dugačkim prednjim poklopcem motora i preterano nagnutim zadnjim delom. Lekus ne kaže da je ovaj sportski automobil koncept, ali priznaje da „simboliše budućnost Lekus brenda dok oživljava duh legendarnog Lekus LFA“ . Bilo je dovoljno da zaključimo da je ovaj prototip preteča električnog naslednika Lekusa LFA .

Štaviše, u kratkom videu, ovaj sportski automobil na baterije susreće LFA i vozi se pored njega nekoliko sekundi. Možemo uočiti neke sličnosti između ova dva modela, posebno u pogledu profila. U ostalom, električni sportski automobil se udaljava od dizajna svog pretka, prednji kraj je čudna mešavina Meklarena i Tojote Supre: zar ne?

Normalno je da u ovoj fazi Lekus ne pominje tehničke karakteristike svog sportskog automobila. Japanski proizvođač jednostavno tvrdi da bi njegov model mogao da ubrza od 0 do 100 km/h za oko dve sekunde i da bi njegova autonomija bila 700 km zahvaljujući mogućem usvajanju solidne baterije . Ako bi se masovno proizvodio, ovaj model bi mogao biti drugačiji i stilski i tehnički, u ovoj fazi zaista ništa nije popravljeno.

Do 2030. brend se nada da će lansirati nekoliko električnih modela. Ovaj sportski automobil koji više liči na hiperauto je deo ovog plana, nadamo se da će se vrlo brzo naći na tržištu koje naseljavaju Tesla Roadster (model za sada nije na tržištu), Lotus Evija i Rimac Nevera.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close