Automobili

Makus T90 EV: električni pick-up se sada može naručiti u Nemačkoj

U SAD postoji električni Ford F-150, koji će uskoro biti električni Chevrolet Silverado, i modeli Rivan. Ali u Evropi su električni pick-up i dalje izuzetak. Novi Makus T90 EV iz Kine to želi da promeni: prema proizvođaču, prvi evropski pick-up sa baterijom sada može da se naruči od 54.990 evra neto.

Velika platforma je pogodna za transport svih vrsta materijala: utovarna površina je dugačka 1.485 milimetara i široka 1.510 milimetara, a nosivost je do 925 kilograma. Zahvaljujući dozvoljenom kapacitetu vuče do jedne tone, Makus pick-up se takođe može pretvoriti u snažno vučno vozilo kada je to potrebno. Tu je i dupla kabina za do pet osoba.

Električni motor od 130 kV (177 KS) uvek šalje svoju snagu na zadnje točkove. U kombinaciji sa visokonaponskom baterijom od 89 kVh poznatom iz Transporter eDeliver 9, kombinovani VLTP domet je 330 kilometara; u gradskom saobraćaju je moguć i do 471 kilometar. Ponašanje u vožnji i odziv se može podesiti korišćenjem tri režima vožnje (Normalni, Sport i Eko). Potrošnja električne energije u kVh/100 km: 26,8 (kombinovano).

Baterija litijum gvožđe fosfata se puni od 20 do 80 procenata za oko 45 minuta na stanici za brzo punjenje. Alternativno, skoro 5,37 metara dugačak pikap može se povezati sa zidnom kutijom tokom rada i puniti preko noći u tri faze.

Linija opreme „Elite“ dostupna prilikom lansiranja na tržište dolazi sa mnogim pogodnostima kao standard: pored 17-inčnih aluminijumskih felni i bočnih stepenica, Makus T90 EV ima LED dnevna svetla i zadnja svetla, električno podesiva spoljašnja retrovizora i utovarivač zaštita područja koja štiti ravnu ploču od oštećenja .

Pomoć pri parkiranju pozadi i kamera za vožnju unazad olakšavaju manevrisanje u najmanjem prostoru. Šest vazdušnih jastuka i pomoćnik za kočenje u slučaju nužde obezbeđuju bezbednost. Pomoć pri startovanju i spuštanju uzbrdo su takođe uvek na raspolaganju.

Kabina za posadu sa pet sedišta uključuje električno podesiva prednja sedišta sa presvlakama od imitacije kože, električne prozore, klima uređaj, senzore za svetlo i kišu i multifunkcionalni volan. 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir deluje kao centralni kontrolni element, koji, pored DAB+ digitalnog radija, uključuje i Bluetooth interfejs i integraciju pametnog telefona preko Apple CarPlai-a ili KD-Link-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close