Automobili

Maserati GranTurismo se vozi, ali ostaje kamufliran

Maserati planira da zadrži GranTurismo nove generacije skriven ispod maskirne folije i ometajućih obloga od pene. Automobil nije izgubio ni trunke kamuflaže otkad smo ga prvi put videli sa sopstvenim panelima karoserije pre nekoliko meseci, a nova serija špijunskih snimaka Valtera Vaira na Facebooku pokazuje da je Maserati dovoljno ozbiljan da zadrži dizajn automobila skrivenim.

Međutim, koliko god se Maserati trudio, GranTurismo izgleda kao GranTurismo. Čvrsta kamuflaža ne može sakriti zakrivljene prednje blatobrane automobila ili preteće zadnje kukove. Maseratijeva rešetka sa prorezima je takođe jasno vidljiva. Četiri izduvne cevi pozadi se kriju ispod kamufliranih zadnjih svetala i elegantnog zadnjeg branika. Obloge nastavljaju da iskrivljuju obrise zadnjih stakala.

Novi izgled GranTurisma pratiće novi motori. Ne znamo detalje, ali kompanija ima novi V6 koji pokreće MC20 i za koje se priča da će se pojaviti na novom modelu. Nettuno V6, dvocilindrični 3,0-litarski blok, proizvodi preko 600 KS i 729 Nm obrtnog momenta. Ako ga Maserati koristi u GranTurismu, možda neće proizvesti iste konjske snage.

Galerija: Teaser – Maserati GranTurismo (2022)
Mazarati GranTurismo 2022 tizerske slike
6 Slike
Maserati je rekao da će novi GranTurismo takođe biti prvi model ovog brenda koji nudi potpuno električnu varijantu . Kompanija planira još nekoliko, ali GT će biti prvi. Glasine ukazuju na to da bi verzija MC Stradale visokih performansi mogla isporučiti preko 600 KS (447 kV), a proizvođač automobila mogao bi koristiti tu oznaku za potpuno električnu varijantu.

Očekuje se da će Maserati GranTurismo debitovati ove godine pre nego što se sledeće godine pojavi u prodaji. GranCabrio se očekuje da se pojavi pored kupea. Međutim, ne očekujemo da će potpuno električna verzija stići do sledeće godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close