Automobili

Mazzanti Evantra Pura – Italijan sa američkim srcem

Trinaesto izdanje Bijenala umetnosti + dizajna u Firenci, jedne od najznačajnijih izložbi savremene umetnosti u svetu, biće otvoreno 23. oktobra 2021. I činjenica da vam o tome pričamo ovde, gde, obično, uglavnom pokrivamo automobilske vesti, nije naša greška. Zaista, ovo izdanje će nam omogućiti da otkrijemo novi Mazzanti Evantra Pura, novu inkarnaciju italijanskog superautomobila napravljenog u Pontederi .

Ovaj automobil je od svoje koncepcije zamišljen kao umetničko delo, koje prevazilazi performanse, posebno sa svojom sposobnošću da „promeni“ stil prema ukusu kupaca . Personalizacija je oduvek bila u srcu kreacija male toskanske kompanije, zaštitni znak koji se prirodno nalazi na Evantra Puri.

Manje za manje daje više
Sufiks „Pura“ već daje predstavu o radu koji su izvršili inženjeri: da se vrate čistoći ponašanja, jedinstvenom zadovoljstvu koje pruža lakoća kombinovana sa snagom . Stoga su radili na težini mašine, počevši od 1380 kilograma “normalne” Evantre do 1290 kilograma na ovoj verziji Pure. Šasija ostaje legura čelika visoke čvrstoće u kombinaciji sa hrom-molibdenom, dajući nivo krutosti sličan onom kod trkačkih automobila.

Motor je i dalje snažni 6,2-litarski V8 sa kompresorom američkog porekla. Međutim, inženjeri su revidirali nekoliko elemenata kako bi postigli, u slučaju Evantre Pure, 761 konjske snage i 910 Nm obrtnog momenta . Ovo je deset konja manje od „normalne“ Evantre, ali je ipak dovoljno da od 0 do 100 km / h pređete za 2,9 sekundi i postignete najveću brzinu veću od 360 km / h . Evantra Pure se takođe odlikuje kompaktnim dimenzijama automobila, sa 4,32 metara dužine, 1,95 metara širine, samo 1,2 metara visine i međuosovinskog razmaka od 2,55 metara.

Sa 19-inčnim prednjim i 20-inčnim zadnjim felnama, Pura se oslanja na karbonski-keramički kočioni sistem koji je potpisao Brembo , sa diskovima prečnika 360 milimetara i čeljustima sa šest klipova. Napred i diskovima od 340 milimetara i četiri -klipne čeljusti pozadi.

Superautomobil napravljen po meri
Mazzanti Evantra Pura se može prilagoditi na bilo koji mogući način, na primer dodavanjem malog ekrana u centar volana za prikaz različitih informacija ili lopatica od ugljeničnih vlakana da sami menjate brzine. Moguće je čak i zahtevati da vaše sopstveno sedište bude oblikovano za savršenu poziciju za vožnju.

Ove operacije zahtevaju vreme i prethodno pažljivo proučavanje, zbog čega ovaj brend u proseku proizvodi samo pet automobila godišnje i ograničava broj primeraka za svaki od svojih novih proizvoda. A cena u svemu tome? Moraćete da posetite fabriku Pontedera da biste saznali.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close