Automobili

On meša kočnicu i gas i uranja svoj Lambo u vodu

Danas nije dobar dan za superautomobile. Razgovarali smo o Ferrariju 488 Pista Spider koji se nedavno vratio u Sjedinjene Države, a sada imamo Lamborghini Huracan koji pliva gol u jezeru u Austriji.

Incident se dogodio 19. oktobra u austrijskom gradu Mondzee, koji se nalazi u severnom regionu zemlje, pored jezera Mondze. Ovo je značajno jer je ovaj Lambo očigledno pao u jezero nakon što je njegov vozač napravio malu grešku. Prema lokalnoj policiji, 31-godišnji vozač je očigledno pobrkao pedale gasa i kočnice . Takva greška nikada nije dobra stvar, a posebno je loša kada ste pored jezera.

Prema lokalnim vlastima, vozač je upravo ostavio putnika na kopnu pored jezera i okrenuo se kada je pomešao kočnicu i gas. Automobil je uleteo u jezero i na kraju potonuo više od 15 metara u vodu. Vozač je prošao sa lakšim povredama, srećom, jer je zbog pritiska često teško izaći iz automobila uronjenog u vodu.

Sa bezbednim vozačem, automobil je privukao pažnju i njegovo spašavanje nije bilo lako. Prema izveštajima, u operaciji je učestvovao 31 muškarac iz vatrogasnih jedinica Mondzee i Ineršvand. Tim se sastojao od pet ronilaca, balona za oporavak i dizalice za podizanje Lamboa iz dubina jezera. Operacija je trajala tri sata, a iako nismo videli veće štete, ronjenje 15 metara pod vodom je katastrofalno za automobil.

Zato vas molim da ne gurate svoj superautomobil izvan njegovih granica na javnom putu. I zapamtite koja pedala šta radi. Ovo kažemo zbog vaše bezbednosti i bezbednosti drugih, ali i da bismo bili sigurni da ćemo uvek imati veličanstvene egzotične mašine kojima se možemo diviti usred mora SUV-ova i krosovera.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close