Automobili

Novi Pagani je na putu sa V12 sa turbopunjačem

Ništa vam se ne kaže pisanjem da je novi Pagani na putu. Ako jedva čekate da ga otkrijete, znajte da će biti predstavljen sledeće godine. U međuvremenu, italijanski proizvođač je u intervjuu za Kuattroruote ostavio mnogo informacija o svom novom modelu.

Razvijen nekoliko godina, onaj sa kodnim imenom C10 spreman je za put. Prvo ćemo ga otkriti u obliku prototipa, pre nego što bude predstavljen i odmah isporučen prvim kupcima.
Pagani najavljuje da će njegov superautomobil pokretati originalni Mercedes-AMG 6.0 L twin-turbo V12 , koji se takođe može naći u Pagani Huayri . Biće uparen sa izborom manuelnog ili automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom. Što se njegove snage tiče, biće veća od 30 do 40 KS u odnosu na Pagani Huayra .

Umesto da značajno poveća svoju snagu, Pagani je više voleo da poboljša upravljanje. On je tokom intervjua rekao da je uradio dosta posla na smanjenju težine vozila. Ona koja će biti predstavljena u Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci u Milanu, Italija, verovatno će biti proizvedena u 280 do 300 primeraka (sva tela i sve verzije zajedno) .

Ako imate budžet da priuštite ovaj višemilionski Pagani, pa, već je kasno. Pagani tvrdi da su svi primerci skoro prodati. On je dodao da su njegovi američki kupci pokazali veliko interesovanje, što bi mu omogućilo da proda dobar deo proizvodnje.

Pagani C10 (konačan naziv zasad nepoznat) verovatno će biti predstavljen u junu ili septembru 2022. To će verovatno biti jedan od poslednjih čisto termalnih Paganija jer proizvođač veruje da će svoje modele elektrificirati od 2026. Ulaziće na drugo mesto U razgovorima sa Lucid Motors-om, moguća je saradnja između ova dva brenda.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close