Automobili

Porsche – Jedinstvena 911 Carrera GTS za rođendan

Pre 50 godina, Porsche je ušao na Tajvan sa modelom 911E iz 1972. Da bi proslavio ovu godišnjicu, Porsche Taivan se udružio sa Porsche Ekclusive Manufakturom kako bi napravio jedinstvenu verziju Porschea 911 zasnovanu na Carrera GTS.

Između ostalog, ima posebnu boju u odnosu na prvi Porsche 911 prodat na Tajvanu. Na zadnjoj četvrti nalazi se logo „Porsche Ekclusive Manufaktur“, a grafika u nivou pragova na vratima predstavlja obalu Tajvana. Ovaj primerak takođe dobija crne felne „Turbo S Ekclusive Design” u pratnji crvenih kočionih čeljusti.

Otvaranjem vrata otkrivamo na nivou pragova pominjanje „50 godina Poršea na Tajvanu“. Iznad pretinca za rukavice je izvezeno “911 Carrera GTS” uz isti tekst kao na pragovima vrata. NJegov crni enterijer je napravljen od kože i alkantare, a da podsetimo da je ovaj automobil veoma poseban, u centralni naslon za ruke je ugrađen logo „50”.

Kao što ste razumeli, ovaj automobil je jedinstven. Nemački proizvođač stoga ne planira da ga proizvodi u malim serijama. I da bude još ekskluzivniji, biće stavljen na aukciji u narednim mesecima . Novac od budućeg srećnog vlasnika biće doniran u dobrotvorne svrhe, kaže Porše Tajvan. Ova donacija će omogućiti Porscheu „da izrazi svoju zahvalnost lokalnoj zajednici i da koristi tajvanskom društvu“.

Ispod haube, Porsche 911 50 Iears in Taivan je originalan. Poseduje 6-cilindarski tvin-turbo motor sa ravnom suprotnom stranom. I dalje razvija 480 KS i sposoban je da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde. Takođe može da se okreće maksimalnom brzinom od 311 km/h. NJegova francuska cena počinje od 149.486 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close