Automobili

Porsche se seća svojih 718 modela opremljenih ravnim 6

Došlo bi do problema u motoru koji bi mogao prouzrokovati štetu.
Poslednja generacija 718 Bokstera i Caimana nisu u prodaji već dugo, ali kupci koji su već isporučili novu igračku uskoro će se morati vratiti u zastupništvo zbog problema sa motorom.

Prema dokumentima koje je objavio NHTSA, povlači se 190 primeraka modela Porsche 718 zbog neispravne komponente koja bi mogla da nanese ozbiljnu štetu motoru. Vozila pogođena opozivom opremljena su atmosferskim ravnim šestocilindričnim motorom (stan 6). To su 718 Caiman, 718 Caiman GT4, 718 Bokster GTS 4.0 i 718 Spider.

Porsche je takođe zaustavio prodaju pomenutih 718 modela , rekao je portparol Car and Driver.

Galerija: Porsche 718 Bokster GTS
Porsche 718 Bokster GTS
33 Slike
Problem je u klipnjačama koje povezuju klipove sa radilicom. Prema NHTSA dokumentu, moguće je da ove klipnjače nisu proizvedene prema specifikaciji. To može dovesti do pukotina i još više. Proizvela ih je kompanija Hoeckle Austria GmbH.

Ove neispravne klipnjače mogu dovesti do oštećenja bloka motora, zastoja, gubitka snage i curenja ulja . Zbog ove štete takođe postoji opasnost od požara.

Navedeni opoziv utiče na 190 vozila, koja su proizvedena u periodu od 26. januara do 4. marta 2021. godine . VIN-ovi (identifikacioni broj vozila) pogođenih 718 modela navedeni su u NHTSA dokumentu preko izvorne veze na dnu ovog članka.

Iako se u dokumentu kaže da Porsche mora da obavesti pogođene dilere i vlasnike do 23. maja 2021, proizvođač automobila rekao je Car and Driver-u da su vlasnici već obavešteni. Porsche će zameniti klipnjaču ili ceo motor, to će zavisiti od svakog vozila. Ovaj problem takođe može uticati na modele koji se prodaju u Evropi. Ako je to slučaj, nemački proizvođač će takođe obavestiti evropske vlasnike (ako to već nisu učinili).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close