Automobili

Prava snaga Chiron Super Sporta? Bugatti je lagao!

Bugati nas je „lagao”. Ali ima razloga da mu oprostimo. Ispostavilo se, zaista, da je Chiron Super Sport moćniji od onoga što je kompanija zvanično objavila. U laboratorijskim testovima koje je sproveo sam brend, Molsheimov ekskluzivni hiperautomobil iznenadio je inženjere pokazujući različite brojke u pogledu raspoložive snage i obrtnog momenta.

Divlje nego što se očekivalo
U video snimku objavljenom na IouTube-u, Bugatti stavlja Chiron Super Sport kroz njegove korake na dinamofonu da bi saznao tačnu izlaznu snagu i otkrio prave mogućnosti kolosalnog motora V16 8.0 . Ispostavilo se da hiperautomobil uspeva da dostigne 1619 KS, 19 KS više od onoga što je brend najavio. Obrtni moment je takođe još veći sa konačnom cifrom od 1665 Nm u poređenju sa originalnih 1600 Nm.

Maksimalna snaga je dostignuta na 338 km/h. Ovo je brzina krstarenja za Bugatti, koja lako može da dostigne 440 km/h pre nego što elektronika preuzme kontrolu i ograniči neverovatan potencijal motora.

Bez softverskih zaštitnih ograda za zaštitu mehanike i habanja guma, Chiron Super Sport može lako da dostigne 483 km/h, najveću brzinu koju postiže verzija 300+.

Proizvodnja rasprodata
Ako ste, nakon što ste pročitali nove Bugattijeve brojke, zainteresovani za kupovinu, znajte da je devet planiranih Super Sport primeraka već prodato za oko 3,2 miliona evra svaki.

Prošlog januara, Bugatti je objavio da su Chiron i Bolide rasprodati . Ali ako ste ljubitelj V16, ne brinite: sledeći model će potvrditi veličanstvenu motorizaciju, možda će mu dodati oblik elektrifikacije kako bi prešao prag od 1600 KS. Možda čak i preko 1619 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close