Automobili

Priuštite sebi stari Mercedes C 63 AMG Mihaela Šumahera

Kada nije bio na stazi, Mihael Šumaher je vozio automobile sve moćnije i prestižnije od ostalih. Godine 2010., vozač Formule 1 pridružio se timu Mercedes GP Petronas , i ponuđen mu je uzvišeni porodični automobil Mercedes C 63 AMG.

Zadržao je ovaj nemački sportski automobil nekoliko meseci, pre nego što ga je prodao u julu 2010. NJegov drugi vlasnik je bio Švajcarac, koristio je V8 do 2015, zatim je automobil dva puta promenio vlasnika pre nego što se vratio na ovogodišnju aukciju koju je održala Bonhams 3. februara 2022 .

Čini se da je vozilo dobro održavano. Fotografije eksterijera i unutrašnjosti pokazuju da je sportski automobil u dobrom stanju uprkos starosti i kilometraži od 152.000 km . Poslednji i sadašnji vlasnik je objasnio da je sve potrebno održavanje obavio u prodavnici brenda, kao i da je promenio četiri gume.

Dakle, da, ako pažljivo pogledamo fotografije, primećujemo neke nedostatke na prednjem delu karoserije, kao i na koži vozačkog sedišta koja bi zaslužila pravilno održavanje. Nema veze, jer kupovinom ovog vozila budući kupac se neće zaustaviti na ovim malim nesavršenostima, i nesumnjivo će uživati u eks-automobilu legende Formule 1.

Pre nego što krenete sa ključevima vozila, moraćete da stavite ruku u džep. S obzirom na stanje, a pre svega istoriju, Bonhams procenjuje da će ovaj primerak naći kupca između 50.000 i 100.000 evra . Iskreno, nije dato, pogotovo zato što je vrlo lako pronaći Mercedes C 63 AMG Estate za mnogo manje.

Podsećanja radi, najmoćnija od V204 generacije Mercedes-Benz C-klase ima 6,2-litarski V8 koji može da proizvede do 457 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača. Porodični karavan je sposoban da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 5,0 sekundi i ima maksimalnu brzinu ograničenu na 250 km/h.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close