Automobili

Vintage MINI je 100% električni

MINI je odlučio da bude veliki i otvorio je posebno odeljenje u svojoj fabrici u Oksfordu posvećeno transformaciji MINI-ja prošlosti u automobile sa nultom emisijom.

Ovaj zvanični program jedan od najpoznatijih i najpopularnijih modela među entuzijastima klasičnih automobila vodi u budućnost. Na kraju krajeva, automobil je rođen 1959. godine sa idejom da na tržište donese udoban, ali kompaktan i super efikasan automobil.

“Konzervativna” intervencija
Kao što je slučaj sa svim modernim MINI vozilima, MINI Recharge – ovo je ime izabrano za automobile koji učestvuju u ovoj inicijativi – još uvek ima stranu kartinga. Zbog toga je izbor pogonskog sklopa pažljivo razmotren.

Brend menadžer Bernd Korber potvrđuje: „Ono što je projektni tim razvio čuva karakter klasičnog MINI-ja. Naša operacija je postavljena da donese automobile iz prošlosti u budućnost, zadržavajući njihove posebne karakteristike . Operacija veoma podseća na ono što je Lapo Elkan inscenirao na Fijatu 500.

Domet do 160 km
Ispod prednje haube, MINI Recharge ima električni motor od 122 KS koji pokreće baterija čija lokacija i ukupni kapacitet su nepoznati, ali za koji razumemo da garantuje domet do 160 km . Sa novim pogonom, automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 9 sekundi , što nije loše s obzirom da MINI Cooper SE postiže istu vežbu za 7,3 sekunde.

Što se tiče punjenja , MINI Recharge je kompatibilan sa snagom do 6,6 kV, samo na naizmeničnu struju. Zanimljivo, kružni instrument desno od brzinomera pokazuje status napunjenosti baterije, sa narandžastim svetlom kada je baterija u “rezervi”.

Baterija : NC
Punjenje : Naizmenična struja do 6,6 kV
Autonomija : 160 km
Snaga : 122 ks
0-100 km/h : 9,0 sekundi
MINI ne otkriva cenu transformacije, koja se sprovodi samo na kopijama koje donesu kupci, ali obećava da neće vršiti nikakve nepovratne modifikacije na automobilima, koji se stoga mogu vratiti u prvobitno stanje u bilo kom trenutku. . Tokom konverzije, MINI označava i zadržava sve motore i komponente koje su uklonjene.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close