Automobili

Alfa Romeo Tonale – Lansiranje 8. februara 2022!

Posle dugog čekanja, Alfa Romeo Tonale će svoju dugo očekivanu premijeru imati 8. februara u 15 časova. Kompanija predstavlja ovaj događaj kao početak „La Metamorfosi“, odnosno metamorfoze brenda.

Alfa Romeo je dva puta odložio lansiranje Tonalea. Prvi put, izvršni direktor brenda, Jean-Philippe Imparato, želeo bi da plug-in hibridni pogon bude efikasniji. Drugi put je usledio nedostatak mikročipova što je dovelo do nedostatka komponenti za izradu novog krosovera. Danas je kompanija konačno spremna da otkrije proizvodnu verziju.


Tonale će biti postavljen ispod Stelvija u liniji crossovera Alfa Romea. Špijunske fotografije daju dobru predstavu o tome šta možete očekivati od stila modela. Čini se da njegov oblik ne predstavlja inovaciju u oblasti krosovera, pošto je to prilično tipična hečbek konfiguracija. Kamuflaža bi mogla sakriti skulpturu koja dodaje vizuelni dodir stilu.

Prethodne informacije sugerišu da je Tonale dugačak 4.528 milimetara, širok 1.835 mm bez spoljašnjih retrovizora i visok 1.604 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2636 mm.

Detalji o pogonu ostaju misterija. Dodatna opcija bi imala 1,3-litarski turbo motor. Snaga bi bila oko 240 konjskih snaga , a elektromotor bi bio postavljen na zadnju osovinu za pogon na sva četiri točka. Baterija bi imala kapacitet od 11,4 kVh .

Ostali motori bi uključivali turbo motor sa četiri cilindra od 130 ks i verovatno blagu hibridnu verziju sa 160 ks. Dizel motor od 1,6 litara imao bi 130 KS. Nakon predstojećeg lansiranja, očekuje se da će Tonale stići na američko tržište pre kraja godine. Detalji o cenama bi trebalo da budu dostupni bliže lansiranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close