Automobili

Renault Austral, prvi pogled na unutrašnjost novog SUV-a

Reno je spreman da podvuče crtu ispod Kadjara i otvori novo poglavlje u svom asortimanu. Naslednik SUV-a će se zvati Austral , model koji je već najavljen u nekoliko tizera objavljenih poslednjih meseci. I da nas natera da sačekamo još malo, francuski proizvođač je objavio novu sliku koja po prvi put prikazuje unutrašnjost SUV-a, koja će sa sobom doneti mnoge inovacije.

Naglasak na tehnologiji i praktičnosti
Sudeći po tizer fotografiji, Austral će imati tehnologiju sličnu onoj u električnom Megane E-Tech i rešenja bliska Nissan Kashkaiju .

Tako će novi Renault kombinovati potpuno digitalnu kontrolnu tablu sa infotainment sistemom sa velikim vertikalnim ekranom. Ukupno, dva panela će zauzimati površinu od 24,3 inča i biće moguće pristupiti svim funkcijama intuitivno pritiskom na jedan ili dva puta na ekranu.

Interfejs OpenR Link će integrisati Android Auto i Apple CarPlai, kao i Google Maps i Google Searth.

Austral će, međutim, takođe naglasiti praktičnost nudeći preko 30 litara ukupnog kapaciteta između različitih pregrada za odlaganje i kliznog zadnjeg sofe. Pored toga, pod će biti ravan, bez glomaznog centralnog tunela – retkost među modelima motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Samo hibridni motori
Što se tiče motora, Renault će koristiti samo potpuno elektrificirane benzinske pogone . Nema dizela, dakle, za Austral, koji će se oslanjati na novu generaciju E-Tech potpuno hibridnog motora i blage hibridne verzije sa 1.2 i 1.3 turbo motorima sa 48V i 12V tehnologijom.

Francuski brend je najavio emisije CO2počevši od 105 g/km za E-Tech (iako je ova cifra još uvek podvrgnuta VLTP homologaciji), dok će maksimalna snaga dostići 200 KS. E-Pover motor Nissan Kashkaija verovatno neće biti usvojen, s tim da se benzinska jedinica koristi kao proširivač dometa za električni motor.

Međutim, da biste otkrili sve detalje Australije, morate biti strpljivi. Model će biti u potpunosti predstavljen negde na proleće .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close