Automobili

Subaru je pokazao irelevantan tizer Solterra

Subaru je 1. septembra pokazao detaljne tizere električne Solterre . Slike krosovera u kapi mogle bi se uvećati i tako detaljnije ispitati. Ipak, proizvođač je odlučio da podseti na skoru premijeru (11. novembra) objavljivanjem snimka prednjeg krila.

Potpuno isti naduvani luk točkova sa crnim kompletima karoserije nalazi se u nedavno predstavljenoj Toioti bZ4Ks . Oba krosovera su blizanci i po tehnologiji i po dizajnu, sa izuzetkom farova. Modeli su izgrađeni na e-TNGA platformi, a po veličini su slični RAV4 .


Toiotina verzija se nudi u dve modifikacije: osnovna je opremljena jednim elektromotorom od 204 konjske snage na prednjoj osovini (domet krstarenja od 500 km). Vozilo sa pogonom na sve točkove prelazi 460 km sa jednim punjenjem, ali je snažnije – 218 KS. Poznato je da će Subaru u svojoj ponudi ostaviti samo dvomotornu jedinicu.

Saloni oba su tačno usklađeni, osim natpisne pločice na volanu i pozdrava na multimediji. Dakle, Solterra se može pohvaliti digitalnim uredajem koji se izdiže iznad kontrolne table i kvadratnim ekranom infotainment kompleksa sa glasovnom kontrolom i pristupom uslugama u oblaku.


Tojota je najavila solarne krovne panele i panoramski vrh za svoj krosover, ali obe opcije se ne mogu izabrati. Glavno pitanje je kako će Soltera biti drugačija? Odgovor ćemo saznati sutra, na onlajn prezentaciji, a nakon toga, 19. novembra, automobil će biti prikazan uživo na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close