Automobili

Tako je nova Porsche Panamera super prilagodljiva

Porše je bio domaćin svetske premijere treće generacije Panamere u Šangaju. Osim što je prikazala sve inovacije novog modela, nemačka kompanija je izložila veoma poseban unikatan primerak .

Najavljen kao jedinstven projekat, ovaj Panamera Turbo Sondervunsch je razvijen od strane Porsche Ekclusive Manufaktur divizije i prvi je te vrste.

Manifest personalizacije
Primer na fotografijama je preimenovan u Sondervunsch („poseban zahtev“) kako bi se podsetio imena Porscheovog programa personalizacije.

Iako je ova Panamera tehnički jednokratna, Porsche reklamira “neograničen broj opcija” za novi model, tako da bi u teoriji trebalo da bude moguće naručiti isto. Panamera “nosi” elegantnu dvobojnu boju zasnovanu na primarnoj boji Leblon Violet Metallic koja ima ljubičastu nijansu sa suptilnim kestenjastim akcentima. Kao da to nije dovoljno, prozirni kaput sadrži ljuspice isparene pravim zlatom.

Donji deo tela je završen u crnoj boji. Razdvajanje dve boje je linija boja Avium Metallic. Nikada ranije korišćena, ova nova nijansa je takođe primenjena na okvire bočnih prozora i točkove od 21 inča . Da bi naglasio dvobojni izgled, Porsche je farbao spojlere i pragove u crno, a takođe je primenio tamnu nijansu na svetla i prozore. Modifikacije upotpunjuju četiri izduvne cevi bronzane boje.

Razlog zašto Porsche ne deli nijednu sliku unutrašnjosti je taj što unutrašnjost Panamere Turbo Sondervunsch neće biti završena do sledeće godine. Ovaj jedinstveni primer se stoga koristi kao „izložbeni automobil“ da bi se demonstrirali sve različite mogućnosti prilagođavanja koje nudi brend.

Motori i cene
Ne znamo tačnu cenu primerka na fotografiji, ali cenovnik nove standardne Panamere počinje od 112.182 evra.

Turbo e-Hibrid je plug-in hibrid opremljen novim 4-litarskim V8 benzinskim motorom, koji sam generiše snagu od 680 KS i obrtni moment od 930 Nm. Elektromotor, međutim, pruža 190 KS i 450 Nm i je integrisan u novi 8-stepeni PDK automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Ubrzanje od 0-100 km/h je 3,2 sekunde , dok je maksimalna brzina 315 km/h.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close