Automobili

Vazirani Ekonk – Made in India sportski automobil sa preko 700 KS

Indija još nema superautomobil , ali to bi se moglo promeniti. Proizvođač Vazirani Automotive predstavlja novi projekat 100% električnog automobila, koji je, prema njegovim rečima, u stanju da parira najboljim sportskim automobilima na tržištu.

Vazirani Ekonk je jedan sedišta u stanju da vas pogon od 0 do 100 km / h za manje od 3,0 sekundi (0 do 100 km / h za 2,54 sekundi) i dostiže maksimalnu brzinu od 310 km / h na da veruju proizvođaču . Pokreću ga dva elektromotora pozadi koji mogu da isporuče neverovatnih 722 KS , što ovih dana nije ništa posebno, ali ipak.

Ali ono što indijski superautomobil pravi razliku je u pogledu njegove težine. Pokreću sve električne automobile unazad koji su obično veoma teški. Vazirani je uradio suprotno tako što je sa svog automobila oduzeo sve što je nepotrebno. Na kraju, njegov Ekonk teži samo 738 kg .


Njegov hod je toliko ekstreman da je čak uklonio i pomagala za vožnju . Vozač može da računa samo na svoj talenat za vožnju: Vazirani Ekonk nema čak ni ABS! Njegov osnivač, Chunky Vazirani, kaže da njegov model ima sličnu filozofiju kao i Koenigsegg One: 1 u smislu odnosa snage i težine. Da bi uklonio višak masti, proizvođač je odlučio da koristi telo od ugljenika i da ohladi bateriju vazduhom.

Indijski proizvođač tvrdi da se ovaj automobil neće masovno proizvoditi, već će samo nekoliko kupaca moći da se dočepa retkih primeraka koji će se sklapati po želji. Vazirani Ekonk nije namenjen da revolucioniše automobilsku industriju, već je to neka vrsta laboratorije jer će sve razvijene tehnologije biti iskorišćene za razvoj pravog prvog modela Vaziranija, Shul-a, koji je predstavio Gudvudu 2018.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close