Automobili

Žandarmi su zaustavili Bugatti Chiron Super Sport 300+

Kada vozite jedan od najmoćnijih automobila na svetu, ponekad je teško poštovati ograničenja brzine. Govorimo o super moćnom modelu stvorenom za vožnju ludim brzinama.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ je zaista sposoban da putuje brzinom većom od 480 km/h zahvaljujući svom V16 8,0-litarskom motoru od 1600 KS i pažljivo proučenoj aerodinamici u aerotunelu, ali njegova maksimalna brzina je elektronski ograničena na 440 km/h.

Proizveden u samo 30 primeraka i prodat za 3,5 miliona evra , ovaj model ne ide na ulice. Na nesreću ovog vozača, peloton autoputa Thivars ga je kontrolisao na autoputu A11 pri brzini od 184 km/h. Ograničenje brzine od 130 km/h, vozaču je „dato obaveštenje o zadržavanju vozačke dozvole“ . Platio je i kaznu zbog kršenja brzine.

Galerija: Bugatti Chiron Super Sport 300+, početak isporuka
Bugatti Chiron Super Sport 300+
10 Slike
Na Fejsbuku se u komentarima sprda situacija između onih koji kažu da su žandarmi imali sreće što je vozač stao i onih koji su iznenađeni što vozilo nije zaplenjeno i oduzeto. Podseća se da je za prekoračenje brzine (odnosno veću ili jednaku 50 km/h) oduzimanje vozila moguće samo ako je vozač vlasnik.

Sva proizvodnja Bugattija sada je rezervisana do 2024. Alzaški proizvođač se sprema da ispiše novu stranicu u svojoj istoriji od braka sa hrvatskim proizvođačem Rimac. Zamena za Bugatti Chiron je već u razvoju, Mate Rimac, generalni direktor Bugatti-Rimaca, obećao je da neće biti električni već hibrid. Ovo se očekuje 2024. godine.

Nedavno je Bugati najavio početak proizvodnje Centodieci, još ređeg i skupljeg modela od Chiron Super Sport 300+. Zaista, Bugatti Centodieci se proizvodi samo u 10 primeraka i prodaje se za 8 miliona evra. Kristijano Ronaldo je jedan od kupaca.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close