Automobili

Godinu dana vozi Tesla Model 3 i nema kućni punjač

Jedna od prednosti posedovanja električnog automobila je mogućnost da ga punite kod kuće. I dalje morate da budete u mogućnosti da to uradite, ali ako možete, to vam omogućava da imate potpuno napunjeno vozilo svakog jutra i zaboravite na stanice za punjenje sve dok su vaša dnevna putovanja na posao i poslovi u granicama dometa vašeg vozila.

Ali možete li zaista upravljati električnim vozilom bez pristupa kućnom punjaču? Kako to funkcioniše? Mark Braun, vlasnik Tesla Model 3 , zna ponešto o tome, jer nikada nije punio svoje električno vozilo kod kuće otkako ga je kupio pre godinu dana.

Za početak, nepostojanje kućnog punjača bilo je nenamerno; Ispostavilo se da nije planirao da provede više od dve godine u kući u kojoj je živeo kada je kupio Model 3, tako da ulaganje u kućni punjač nije bio prioritet.

Kada je uzeo svoj Tesla Model 3 u proleće 2021. godine, Mark je dobro iskoristio stanice za punjenje u i oko britanskog grada Mančestera u kojem živi. U to vreme, javne punionice su bile prazne većinu vremena i mnoge od njih nudile su besplatnu struju.

Galerija: 2022 Tesla Model 3
Tesla Model 3 2022
22 Slike
Stvari su se radikalno promenile za godinu dana: javne stanice su skoro uvek zauzete i punjenje više nije besplatno. Naprotiv, troškovi dopune stalno rastu sa cenom struje.

Ipak, punjenje EV je i dalje mnogo jeftinije od punjenja automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Da bi pronašao stanice za punjenje, Mark koristi aplikacije za punjenje električnih vozila kao što su PlugShare i Zap Map, koje obično takođe pokazuju zauzetost i cenu stanice za punjenje.

Govoreći o troškovima, vlasnik Tesla Model 3 otkriva da je nakon 14 meseci i 14.000 milja (oko 22.000 km) posedovanja automobila, potrošio samo 156,50 funti (184 evra) na punjenje. Naravno, to je zato što je uživao u šest meseci besplatnog punjenja od Be.EV-a, besplatnog punjenja u Superchargerima , kao i besplatnog punjenja u supermarketima i teretanama.

Sada kada mora da plati da bi napunio svoj automobil, troškovi su i dalje veoma niski, u proseku 10 funti nedeljno (12 evra) za do 200 milja (321 km) vožnje – povremeno naplaćuje u nekim supermarketima gde je još uvek besplatno.

Pogledajte video da biste saznali kako je posedovati električno vozilo bez pristupa kućnom punjaču, ali nemojte misliti da to možete učiniti ako ne živite u gradu sa razvijenom mrežom javnih stanica.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close