Automobili

Ko želi da priušti Lamborghini Reventon?

Mi smo u 2000-im i Lamborghini Aventador još nije postojao. U to vreme, superautomobil par ekcellence bio je Lamborghini Murcielago koji je ugledao svetlost dana 2002. i koji je restilizovan 2006. pre nego što je definitivno otišao 2010.

  1. godine, na sajmu automobila u Frankfurtu, Lamborghini je stvorio iznenađenje predstavljanjem potpuno novog modela koji će postaviti temelje za zamenu za Murcielago. Tako je rođen Reventon sa drugačijim stilom i koji će biti proizveden samo u 20 primeraka.

Više od decenije kasnije, Lamborghini Reventons su izuzetno retke vrste. Onog dana kada naiđete na Reventona na putu, trebalo bi da igrate lutriju jer imate mnogo šansi.

Ako možete sebi priuštiti jedan od ovih primera, RM Sothebi’s je stavio na prodaju 13. sastavljeni Lamborghini Reventon. U opisu je objašnjeno da je ovaj model proizveden 2007. godine, a potom isporučen kupcu 2008. godine. Nikada nije menjao vlasnika i trenutno se nalazi u Nemačkoj.

Nažalost, ova kopija nije okusila mnogo bitumena. NJegov kilometraža pokazuje samo 110 km . Od isporuke je servisiran i revidiran tri puta, poslednja revizija je od jula 2022. godine.

Želite da znate cenu? Nema ih. Ovaj Reventon će biti na aukciji kao deo prodaje koju organizuje specijalista RM Sothebi’s u Minhenu, Nemačka. Ova prodaja će se održati od 25. do 26. novembra. Nema sumnje da će 13. primerak superautomobila naći kupca za više od 2 miliona evra .

Da biste osvežili pamćenje, Lamborghini Reventon pokreće 6,5-litarski V12 motor koji može da isporuči 650 KS. U stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close