Automobili

Spektakularni krug Nirburgringa u Porscheu 718 GT4 RS

Da li se rekordi koje su postavili proizvođači i profesionalni piloti lako ponovljivi?

Da bi odgovorio na ovo pitanje, poznati nemački časopis Sport Auto odveo je Porše 718 GT4 RS na Nirburgring da vidi da li je brz kao što je Porše najavio na ovoj zahtevnoj stazi.

Vremena
Zvanični vozač magazina Sport Auto, koji je već navikao na ovu vrstu vežbi, uspeo je da pređe krug Nirburgringa na novom Porscheu 718 GT4 RS za samo 7’16″15.

Vreme nekoliko sekundi manje od onog koji je Porše postavio pre nekoliko meseci sa serijskim automobilom i vozačem Jorgom Bergmeisterom za volanom. Ovaj poslednji je uspeo da završi krug Green Hell-a za samo 7’04″511.

Kao što možete videti na snimku, vozač u automobilu nije amater, naprotiv, a spektakl je jednako impresivan kao sa Jorgom Bergmeisterom za volanom.

718 GT4 RS u nekoliko cifara
Porsche 718 GT4 RS je najmoćniji Caiman ikada napravljen. Dostupan samo sa 7-brzinskim robotskim PDK menjačem sa dvostrukim kvačilom, pokreće ga atmosferski 4,0-litarski ravno-šest koji razvija 500 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta. Neki ovaj model nazivaju „malim“ 911 GT3 , i nije nužno da greše.

Sa maksimalnom brzinom od 315 km/h i brzinom od 0 do 100 km/h za samo 3,2 sekunde, najmoćniji 718 svih vremena ističe se po izuzetno visokim G-silama koje generiše. One ponekad prelaze 1,5 G, vrednosti su bliske onima koje možemo imati na određenim borbenim avionima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close