Automobili

Alfa Romeo Tonale, 5 zvezdica na Euro NCAP testovima sudara

Otkrijte novu seriju Euro NCAP crash testova za najnovije modele lansirane na evropsko tržište. Jedan od najiščekivanijih automobila svakako je Alfa Romeo Tonale , koji ne razočarava i postiže maksimalnu ocenu od 5 zvezdica. Testovi sprovedeni na Kia Sportage , Cupra Born i Mercedes T-Klasi i Citan Tourer takođe su bili veoma pozitivni.

Loša zaštita putnika pozadi i neefikasni sistemi za pomoć vozaču usporavaju Toiota Aigo i BMV i4 , koji dobijaju 4 zvezdice.

Alfa Romeo Tonale – 5 zvezdica
Novi SUV Biscione dobija vrhunske ocene, posebno se ističe u zaštiti dece (85%) i sistemima pomoći vozaču (85%) . Generalno, na Tonaleu , zaštita odraslih je takođe dobra (83%) , posebno za suvozače, dok putnici pozadi imaju nešto lošiju ocenu u slučaju frontalnog sudara.

Rezultati su nešto manje pozitivni kada je u pitanju uticaj na pešake i bicikliste (63%) , ali Euro NCAP je istakao važnost bezbednosnih sistema kao što su kočenje u slučaju nužde i Attention Assist koji mogu da spreče nesreće.

Kia Sportage – 5 zvezdica
Snažno povezana sa Hiundai Tucsonom , Kia Sportage potvrđuje rezultate svog „rođaka“ sa 5 zvezdica i pozitivnim rezultatima, posebno u pogledu zaštite putnika (87% za odrasle i 86% za decu) . U nesrećama u kojima su učestvovali pešaci i biciklisti, korejski SUV je zabeležio stopu zaštite od 66% . Prema Euro NCAP-u, pešaci su posebno ugroženi u predelu karlice.

72% , sa druge strane, u sistemima za pomoć vozaču, automatsko kočenje u slučaju nužde na raskrsnicama (Junction Turning Assist) značajno smanjuje rizik od nezgode.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close