Automobili

Mercedes-AMG S 63 E-Performance: plug-in hibrid od 802 ks

Zamislite na trenutak, vi ste nemački preduzetnik i morate da se krećete što je brže moguće od tačke A do tačke B, ponekad u pratnji vozača, ponekad ne. Koji auto biste kupili?

Odgovor je isti već više od 20 godina: Mercedes-AMG S 63, a evo njegove najnovije evolucije, najmoćnije od svih. Zove se Mercedes-AMG S 63 E-Performance 4Matic+ i otelotvoruje, iznutra i spolja, celokupnu evoluciju termalnog i elektrifikovanog automobila.

NJegov pogonski sklop je plug-in hibrid, isti kao kod Mercedes-AMG GT 63 S E-Performance , ali sa još većom baterijom i sa još snažnijim motorom.

V8 plug-in hibrid
Cifre govore same za sebe, 1.430 Nm obrtnog momenta i 802 KS, od čega 612 KS razvija termo blok i 190 KS elektromotor.

Da biste ga analizirali i razumeli sve tehničke karakteristike automobila, morali biste da napišete knjigu. Ali ukratko, ispod haube nalazimo čuveni V8 M177 sa 4,0 litara zapremine, u verziji sa mokrim karterom, sa dva turbo punjača postavljena između dve klupe.

Motor je uparen sa AMG Speedshift MCT 9G automatskim menjačem, a MCT je skraćenica za Multi-Clutch Transmission. Ovo je tradicionalni automatski menjač koji radi bez pretvarača obrtnog momenta, koji je zamenjen kvačilom.

Elektromotor se nalazi u kućištu menjača. Ovaj motor pokreće baterija od 13,1 kVh, specijalno razvijena za ovaj model i zasnovana na maloj bateriji Mercedes-AMG GT 63 E-Performance.

Da bi održao takvu snagu na asfaltu, što je sve samo ne jednostavno, novi Mercedes-AMG S 63 E Performance je opremljen najnovijom evolucijom AMG Ride Control sistema, sa vazdušnim vešanjem koje, u kombinaciji sa šipkama aktivnim anti- kotrljanje i povećana krutost karoserije, dizajniran je da garantuje jedinstveno držanje na putu za ovu kategoriju. Automobil je takođe opremljen zadnjim volanima.

Felne od 20 inča skrivaju kočnice prečnika 400 mm napred i 380 mm pozadi. Dovoljno da obuzda više od 2.570 kg praznog automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close