Automobili

Ovo je Ferrari SF90 Stradale koji se ne plaši da se uprlja

Porsche 911 Dakar, Lamborghini Huracan Sterrato, superautomobili se dižu u nebo i ostavljaju bitumen da bi krenuli na malo teže staze. Ako su Porše i Lamborgini krenuli skoro istovremeno, Ferari nema ambiciju da transformiše jedan od svojih modela u terensko vozilo.

Zahvaljujući talentu automobilskih ilustratora, još uvek možemo da vidimo kako bi izgledao jedan od modela brenda da su lideri jednog dana odlučili da ga proizvode u ograničenoj seriji. Ovi renderi su sa Instagram naloga ildar_project. Izabrani model je Ferrari SF90 Stradale , koji zahvaljujući nizu modifikacija želi da izgleda kao modeli pomenuti na početku članka.

Nazvana Ferrari SF90 Dakar Cross Edition, ova virtuelna verzija dobija nove felne, nove gume, krovni nosač kao i prepoznatljivije lukove točkova . Zamišljamo da je podvozje superautomobila zaštićeno aluminijumskom pločom, a da elektrifikovani V8 motor uvek isporučuje onoliko snage, ili malo manje. Sa 1000 KS poslatih na sva četiri točka, Maranello superautomobil bi mogao u potpunosti da zaseni svoje konkurente, ali da se ne zanosimo prebrzo, to je samo jednostavna ilustracija.

Ferari verovatno ne planira da razvija takav model. Proizvođač ima bolje stvari da uradi, pošto se lansiranje Purosangue- a pokazalo uspešnim, toliko da je knjiga narudžbina već zatvorena. Zaista, kupci su masovno rezervisali krosover koji pokreće V12 od više od 700 KS. Nove verzije Purosangue-a se očekuju u narednim mesecima ili godinama.

Što se tiče Ferrari SF90 Stradale, druga verzija je u razvoju. Verna tradiciji, ova varijacija bi mogla biti snažnija, aerodinamičnija i efikasnija zahvaljujući mnoštvu modifikacija koje su napravili italijanski inženjeri. Prototipovi “SF90 specijalne verzije” su kružili, možete ih pronaći ispod.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close