Automobili

Nova Honda Civic Tipe R biće predstavljena sledećeg meseca

Nova Honda Civic Tipe R je nesumnjivo jedan od najiščekivanijih automobila u ovom trenutku. Japanski proizvođač već neko vreme testira svoj sportski automobil i sprema se da mu ukloni kamuflažu.

Sada znamo zahvaljujući Stivenu Kolinsu, direktoru Honde Australije, da će japanski sportski automobil biti predstavljen sledećeg meseca . On je zaista potvrdio Carsales-u da će ovaj trkački automobil biti “u celini predstavljen u junu” .

2023 Honda Civic Tipe R Teaser slike
Fotografije Honda Civic Tipe R 2023. Teaser
22 Slike
Nekoliko špijunskih fotografija, međutim, omogućava nam da zamislimo izgled Honde Civic Tipe R. Japanski proizvođač očigledno nije promenio svoj recept sa posebno oštrim stilom i istaknutim zadnjim spojlerom. Ispod haube očekujemo da će rival ugašenom Renault Megane RS zadržati 2,0-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjačem u još tužnijoj verziji. Prethodna generacija razvijala je snagu od 320 KS, nova će biti bar isto toliko moćna .

Prethodno smo čuli da će japanski sportski automobil dobiti hibridni motor. Sada se čini da su ove informacije neutemeljene, Honda Civic Tipe R će za sada ostati čista termalna . S druge strane, Honda je potvrdila da će Civic Tipe R biti u ponudi isključivo sa ručnim menjačem, što je dobra vest za sve čistunce.

Ne bismo se iznenadili da vidimo Hondu Civic Tipe R na Nordschleife-u u pokušaju da obori rekord za sportske automobile sa prednjim pogonom. Trenutni rekord drži Renault Megane RS Trophi-R koji je prešao krug za 7’40″100 minuta 2019. Novi Civic Tipe R će verovatno želeti da svrgne Francuskinju, takođe je postavio novi rekord na Suzuki Circuit .

Honda Civic Tipe R takođe mora da se suoči sa novim rivalom: Tojotom GR Corolla . Međutim, ne prodaje se na evropskom tržištu, za razliku od Hondinog sportskog automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close