Automobili

VV želi da osvoji Ameriku sa svojim novim brendom Scout

Volksvagen planira lansiranje novog brenda u Sjedinjenim Državama . Zvaće se Scout i proizvodiće novu porodicu električnih vozila. Nakon nekih glasina, kompanija je ozvaničila projekat, objašnjavajući da će brend, kojim će upravljati nezavisna kompanija, proizvoditi električne pikape i terenske automobile koji će se dopasti severnoameričkim vozačima.

Lansiranje brenda će poslužiti za konsolidaciju prisustva grupe sa sedištem u Volfsburgu u Sjedinjenim Državama, koja namerava da otežava američke proizvođače kao što su Ford, GM, Tesla ili novopridošli Rivian, koji svi ulaze u svet električne energije. (ili uskoro hoće) sa vozilima sličnim onima koje Scout namerava da proizvede.

Od 2026
Ideja novog brenda je da proizvodi modele koji će biti ispod različitih Hummer EV, Cibertruck ili F-150 Lightning. Dakle, Scout bi trebalo da može da računa na veći obim prodaje .

Novo izviđačko društvo, nazvano po Međunarodnom skautskom izviđaču iz 1960 -ih, biće stvoreno sa početnim ulaganjem od 100 miliona dolara . Nakon toga, trebalo bi da se otvori i spoljnim investitorima, institucionalnim ili ne, da prošire organizacionu šemu i počnu sa radom, što bi trebalo da dovede do marketinga prvih modela do 2026. godine .

Prvi koncepti 2023
Novi modeli, koji bi trebalo da budu predviđeni nizom koncepata koji se očekuju od sledeće godine, biće zasnovani na nezavisnoj platformi dizajniranoj posebno za električna vozila sa jakim terenskim pozivom, i imaće kvadratniji i retro izgled, jer pokazuju renderi koje je objavio Folksvagen. Još nije poznato u kojoj fabrici će se proizvoditi, ali se već spekuliše da bi kasnije mogle da se prodaju i na drugim tržištima.

Diess da osvoji Sjedinjene Države
Brend Scout bi mogao pomoći u postizanju ciljeva koje je Herbert Diess postavio za Sjedinjene Države. Cilj je da se udvostruči tržišni udeo Volksvagen grupe, koji trenutno iznosi 5%.

Naravno, Folksvagen se neće oslanjati samo na Scout za Sjedinjene Države i Kanadu. Već je započeo lokalnu proizvodnju ID.4 i obogatiće asortiman porodice ID u budućnosti. Takođe se fokusira na ID Buzz, koji je već bio na turneji po Sjedinjenim Državama i dobio veoma toplu dobrodošlicu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close