Automobili

Sedani BMV i5 i i7 dobiće 3 elektromotora

Potpuno električne verzije BMV limuzina pete i sedme serije, čiji je razvoj već nekoliko puta potvrdio proizvođač automobila, dobiće po nekoliko modifikacija. Prema nemačkom izdanju Auto Motor und Sport , top-end će dobiti tromotornu elektranu ukupne snage 760 KS.

Jedan elektromotor je pozicioniran na prednjoj i dva – na leđima, kao u ono što neki i Audi e-Tron je S . Pretpostavlja se da će odgovarajuća „petica“ ući na tržište pod imenom i5 M. Istovremeno, u porodici će ostati i plug-in hibridi, a među njima će se naći i posebno moćna izvedba BMV M podela – sa vlasničkim V8.


Izvršnom BMV-u i7 obećana je baterija od 120 kilovat-sati. Poređenja radi, i4 liftback , koji će se u Rusiji prodavati samo u „vrućoj“ verziji M50, ima kapacitet baterije od 83,9 kilovat-sati. Prema ranijim glasinama, sledeća generacija BMV serije 7 će uključivati čak tri sedana na baterije – sa indeksima i740, i750 i i7 M60.

Premijera BMV-a i5 i i7 mogla bi da se održi već 2022. godine. NJihova proizvodnja će biti postavljena u Dingolfingu, u istoj fabrici kao i iKs SUV . Ovaj drugi, kao i i4, već je obećan da će biti doveden u Rusiju, a cene su čak objavljene. Između ostalog, zajednička karakteristika svih nabrojanih električnih noviteta brenda trebalo bi da bude iDrive 8 infotainment kompleks sa jednim zakrivljenim displejom, iako se ovaj detalj još nije jasno uočio na dostupnim špijunskim fotografijama prototipova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close