Automobili

Tesla Semi više nije potreban! Geeli je pokazao ekološki kamion

Kineski Geeli je razvio novi kamion sa veoma teškim za izgovorim imenom Remote Ksinghan (Ksinhang) H, navodi midrivers.com. Međutim, imaće i zvučniji naziv Homtruck, koji je namenjen izvoznim tržištima.

Automobil je dobio futuristički dizajn koji u potpunosti odgovara modernim idejama o kamionima budućnosti. Štaviše, eksterijer izgleda mnogo spektakularnije od one iste Tesle Semi. Sličan duh postoji iu unutrašnjosti kamiona. Ovde možete videti neobičan volan, koji se sada često koristi u svim vrstama superautomobila. Takođe možete obratiti pažnju na ogroman ekran koji se proteže preko cele prednje ploče. Pored toga, ne smemo zaboraviti da savremeni trendovi zahtevaju od proizvođača da koriste “ekološki prihvatljive” materijale, pa se prerađeni proizvodi široko koriste u salonu.

Ali glavna karakteristika neće biti nezaboravan izgled, već elektrana. Tačnije, elektrane, od kojih su tri u planu. Potrošač će moći da bira između hibridne, električne i – odjednom – metanolne verzije! A poslednja varijacija je najinteresantnija. Izbor egzotičnog goriva nikako nije slučajan. Kako uveravaju programeri, on je nešto ekološki prihvatljiviji od tradicionalnih benzina i dizela. Štaviše, korišćenje kamiona sa metanolom će uštedeti 18 do 22 procenta godišnje na gorivu. Ako takva komercijalna vozila postanu popularna u Kini, uvoz sirove nafte mogao bi biti smanjen sa 73% na 50%.

Homtruck će biti u komercijalne pod-brend Geeli , iz Farizon auto. Možda poznajete brend po prilično jezivom FKS pikapu, zasnovanom na Geeli Atlas Pro krosoveru. Ipak, okosnica poslovanja ostaju veliki i mali kamioni. Prednarudžbe za Homtruck su već počele, ali model neće ući u punu proizvodnju do 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close