Automobili

Rolls-Roice Camargue kralja Hasana II je u prodaji

Rolls-Roice je navikao da plasira neobične modele. Bilo da se radi o masovnoj ili ograničenoj seriji, Rolls je (i ostaje) vrhunski u luksuznom automobilizmu.

Ako je Rolls-Roice Boat Tail – najskuplji automobil na svetu – proizveden u samo tri primerka, napravio veliku buku tokom svog predstavljanja, ovaj koji se danas prodaje na internetu trebalo bi da privuče kolekcionare iz celog sveta. Ovo je Rolls-Roice Camarague, vlasništvo Hasana II (kralja Maroka) u prošlosti.

Ova kopija, kao što možete zamisliti, nije originalna. Poslat je 1977. Sbarou da ga modifikuje kako bi Kralj mogao da koristi svoje Rollse za lov na sokola . Radionica je zatim podigla visinu vožnje, uklonila vrata i modifikovala šoferšajbnu tako da se može preklopiti.

Sbaro je takođe ugradio šire gume za vožnju po pustinjskim dinama i proširio lukove točkova tako da velike gume mogu tamo da stanu. Takođe ćete primetiti da su izduvni otvori postavljeni na levoj zadnjoj strani.

Unutrašnjost kraljevskog Rolls-Roicea je prekrivena kožom prošivenom plavim koncem koji odražava boju karoserije. U slučaju jake vrućine, automobil bi mogao biti pokriven haubom od tkanine.

Ne znamo da li je Sbarro napravio neke izmene na motoru i šasiji. Međutim, u oglasu se navodi da ovaj Kamarag ima V12 motor od 6,75 litara, koji je originalni motor – i da razvija 212 KS. Takođe znamo da je ovaj jedinstveni model prešao ukupno 36.000 km . Trenutno je na prodaju za 248.000 evra .

Nakon nekog istraživanja, otkrivamo da je prodat 2016. godine u Nemačkoj za 248.000 evra prema Bring a Trailer -u . Protekle godine mu stoga nisu dozvolile da dobije na vrednosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close