Automobili

Kia Stonic, dimenzije i prtljažnik korejskog mini krosovera

Dužina: 4.140 mm
Širina: 1.760 mm
Visina: 1.520 mm Međuosovinsko rastojanje
: 2.580 mm
Prtljažnik: min. 332-352/mak 1.135-1.155 litara

Granica između malih automobila i malih krosovera postaje sve tanja i tanja, a jedan od modela koji to najbolje pokazuje je Kia Stonic : spada u kotao B-SUV-a, koji uključuje modele sa zaista impozantnijim izgledom, kao i modele koje izgledaju kao blago podignute limuzine kao u njegovom slučaju, što je još upečatljivije prisustvo u asortimanu Rio-a, malog automobila posebno velikodušne veličine.

Daleki rođak Hjundai Bajona i Kone, međutim, u skladu sa karakterom marke Kia, ima više sportski duh i sve u svemu jednostavniju gamu iz koje su dizelaši odavno nestali.

Kia Stonic, dimenzije
Kia Stonic se stoga može smatrati jednim od brojnih B-SUV-ova, koji su poslednjih godina isplovili dostižući dužinu od 4,3 metra i koji će potkopati zamagljenu granicu sa kompaktnim modelima. Dužina od 4,14 metara , tačno 4,140 mm, je stoga trenutno prosečna vrednost, dok je međuosovinsko rastojanje, rastojanje između osovina prednjih i zadnjih točkova 2.580 mm, nekoliko cm više od modela sa istim merama.

Prosečna je i širina od 1.760 mm i visina nešto više od jednog i po metra, 1.520 mm . Čak ni klirens od tla nije mnogo izražen, oko 165 mm, malo ispod dimenzija pravih terenskih vozila, ali je pojačan satenskim klizačima ispod branika.

Kia Stonic, useljivost i prtljažnik
Veličina Kia Stonic nije na vrhu segmenta, a samim tim ni unutrašnje zapremine: sa širinom ramena od 1.355 mm pozadi, dve osobe udobno putuju i troje dovoljno ako dete sedi na centralnom sedištu. Čak je i uzdužni prostor malo tesan za one sa dugim nogama, dok je po visini dovoljan. Pristupačnost je dobra, iako viši ljudi moraju mnogo da se sagnu.

Prtljažnik nije među najzastupljenijim u segmentu, ali ovde se broji cm i za modele iste dužine vrednost je sve u svemu u skladu sa opštim prosekom: 352 litra, sa velikim duplim dnom i bočnim džepom do levo od odeljka , su diskretan rezultat, koji je smanjen samo na modelima sa rezervnim točkom ili rezervoarom za TNG, koji gube 20. Shodno tome, maksimalna zapremina zauzvrat varira od 1.155 do 1.135.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close