Automobili

Maserati GranTurismo: Nema više V8, već Nettuno V6

Novi Maserati GranTurismo se više ne skriva i nakon što se pokazao, u svojoj električnoj verziji, bez kamuflaže na Nedelji automobila u Montereju, sada se vraća kao zvezda novog fotografisanja, ovog puta sa verzijom sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Motor koji, kao što je bilo lako zamisliti, više neće biti atmosferski V8 stare generacije niti V8 sa kompresorom Levantea . Za GranTurismo, zapravo će postojati V6 sa dva turbo punjača – nazvan Nettuno – koji je debitovao sa MC20 . Smanjenje veličine koje sigurno neće ugroziti performanse.

Koliko konja?
Teško je tačno pretpostaviti koliko će moćan biti novi Maserati GranTurismo (i njegov brat od platna, GranCabrio) jer ga kompanija čvrsto drži. Znamo, međutim, da na MC20 V6 dostiže 630 KS. NJegova snaga se penje na 740 KS na Projektu 24 . Porast snage koji sugeriše da bi kupe mogao da nadmaši MC20 po snazi, čak i ako neke glasine tvrde da će se “zadovoljiti” sa 600 KS.

Ono što je sigurno je da čisto termalna verzija GranTurismo neće biti najmoćnija u asortimanu: ovaj zadatak će pasti na GranTurismo Folgore, onaj koji pokreće električni motor sastavljen od tri motora od oko 1.200 KS i 0- 100 km/h se postiže za samo 2,7 sekundi.

Nove slike
Maserati je objavio nove fotografije GranTurisma, gde je karoserija ponovo potpuno lišena kamuflaže. Prisutni su samo klasični Trident i nalepnica koja slavi 75. godišnjicu predstavljanja Maseratijevog prvog GT-a, A6 1500 iz 1947. godine. Pa šta ti misliš ?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close